Oplæg og workshops med et tvist

Undervisning og formidling har altid været en vigtig del af mit professionelle liv. Det være sig mere traditionel underviser som ekstern lektor på Psykologi ved Københavns Universitet, oplægsholder på en tværsektoriel temadag om Palliation til patienter med kræft for kommuner og Herlev og Gentofte Hospital eller workshop unge ml. 16-25 år, der er ved at gennemføre foreningen Dialogforums uddannelse “dialogambassadører” eller “dialog igangsættere”. Min foretrukne form er workshopformatet, dvs. hvor mine teoretiske og praksisnære input bringes i spil i forhold til deltagernes viden, praksis og erfaringer.

Tidligere var jeg meget skeptisk overfor rollespil, men er blevet meget begejstret for det efter at jeg er begyndt at træne sundhedsprofessionelle i de psykologiske aspekter af den palliative behandling af mennesker med livstruende og uhelbredelige sygdomme i Region H.

Her er eksempler på kurser, jeg har afholdt:

2024: Workshop: Krig og fred - Konflikter mellem mennesker i et psykologiske perspektiv. Arrangør: Kgs. Lyngby Sogn - Kirkehøjskole. https://www.lyngby-kirke.dk/det-sker/kirkehoejskole.

2023: Oplæg: Dialog med afsæt i den menneskelige psykologi. Dialog Forums uddannelse af unge ml. 16-25 år til at blive “dialogrepræsentanter” se https://dialogforum.dk/vores-aktiviteter/.

2023: Oplæg: “Psykologisk tryghed for patient, pårørende og personale – what to do - when you don’t know”. Tværsektoriel temadag: Palliation til patienter med kræft - for kommuner og Herlev og Gentofte Hospital.

2015-2023: Ekstern Lektor på Psykologisk Institut ved Københavns Universitet i Professionel Psykologisk Samtaletræning.

2018: På Kanten af Døden - Samtaler med døende og deres pårørende i den specialiserede palliation. 2 dages kursus - arrangør: Kursusgruppen i København - forening for kommende psykologer - https://www.facebook.com/events/306560493268970/ eller http://www.psy-kursusgruppen.dk/paliativ-behandling.

2018: Systemisk-narrativ psykoterapi og spiseforstyrrelser - 2 dages kursus - arrangør: Kursusgruppen i København - forening for kommende psykologer - https://www.facebook.com/events/405138806688800/ eller http://www.psy-kursusgruppen.dk/spiseforstyrrelser.

2018: Palliation og psykoterapi - hovedtaler på Dansk Psykolog Forenings Studentersektions minikonference september 2018.

2018: Ledsagerrollen i de sværeste samtaler. Basisuddannelse i palliation for sundhedsprofessionelle i Region H.

2018: Hvordan håndterer vi svære samtaler med patienterne og vanskelige pårørende i dagligdagen? Kursus dag for erfarne nefrologiske assistenter og sygeplejersker ved Herlev Hospital.

2017:                  De sværeste samtaler. Temadag på for sundhedsprofessionelle i onkologien og palliationen arrangeret af Palliationsenheden ved Herlev Hospital.

2017: Den svære samtale. Basisuddannelse i palliation for sundhedsprofessionelle i Region H.

2016:                  Systemisk-Narrativ psykoterapi – case spiseforstyrrelser for behandlerne i Studenterrådgivningen.

2016:                  Perfektionisme – en intro til behandling. Behandlerne i Studenterrådgivningen.

2016:                  Pårørendeinddragelse og Open Dialogue. Behandlerne i Studenterrådgivningen.

2014:                  Systemisk-Narrativ behandling af spiseforstyrrelser. Ung på linje ved Ungdommens Røde Kors.

2012:                  Systemic/narrative psychotherapy with eating disorders – making behavioral changes through collaboration. The 9th Nordic Congress of Eating Disorders.

2012:                  I wish I were only soul. 2nd European Conference in Narrativ Therapy and Comunity Work.

2011:                  ”Fejl” i psykoterapi. Psykologgruppen ved P.C. Stolpoegaard.

2010-11:            Uærbødighed over for fordomme – En måde at forholde sig til den magtposition vi har som systemisk-narrative terapeuter I psykiatrien. Afholdt på STOK (Dansk forening for Systemisk Terapi Og Konsultation) årsmøde 2010, personaleundervisning ved P.C. Stolpegaard og Lyngby Familieskole.

2010:                  Dyr, børn og fulde folk. Psykologgruppen ved P.C. Stolpegaard.

2009-15:            Undervisning af og workshops for patienter med spiseforstyrrelser og/eller deres pårørende.

2009:                  Kursus for personalet i Behandlingsinstitutionen Kompetencen i Herlev Kommune.

1999-00:           Ekstern underviser ved Danmarks Forvaltningshøjskole i Arbejds- og Organisationspsykologiske emner som fx håndtering af vold og trusler, stress, krise, PTSD, osv.